Letit kiertoon

ANNETAAN. Tästä kiertoon ahkerassa käytössä olleet, mutta edelleen toimivat kauniin ruskeat letit itselle tarpeettomina. Vain aavistus "hopealankoja" seassa. AV on YV. MMM. Edit: toimitettu eteenpäin.

Kaksi päivää siitä, kun jälkitarkastuksessa varmistui sytostaattihoitojen aloitus, marssin kampaajalle. Varsinaisesti ajatus siitä, että saattaisin menettää hoitojen aikana hiukseni, ei ole minua vielä sen suuremmin ahdistanut. Sen sijaan se, että vuosia pitkänä pysyneet hiukseni tippuisivat sellaisinaan, pitkinä suortuvina ympäri kotia, alkoi tuntua yllättävän epämiellyttävältä ajatukselta. Muutaman kerran pitkiä hiuksiani peilistä ihasteltuani ja tuota edellä mainittua ajatusta konkreettisesti maahan leijailevista kutreista mielessäni pyöriteltyäni alkoi kypsyä ajatus hiusteni radikaalista lyhentämiestä. Kerkeisinpä ite ekana! Tän erän ainakin voittaisin. Syövälle en antaisi kuin lyhyen letin vietäväksi. Ja mitä sitten, jos hiukset eivät lähtisikään? No, enpähän muuten olisi ikimaailmassa uskaltanut tai raaskinut hiuksiani lyhyiksi pätkäistä. Ainutkertainen mahdollisuus. Voi veljet, miten hurjiin vetoihin pystyn vielä kolmevitosenakin! Hah!

Ajatuksia hiusteni leikkaukselle olin suonut sen verran, että halusin tosiaan sen verran lyhyet kutrit, ettei niitä saisi edes ponnarille. Lisäksi työkaverini hiustyylin innoittamana aloin miettiä hiustatskaa niskaani. Sellaista kun en pitkien hiusteni alle ollut raaskinut tehdä. Kuvioita miettiessäni keksin, että sinänsä aika kliseinen roosa nauha voisi jollain tapaa näkyä kuvioinnissa. Varsin omaperäistä, not, mutta olihan tämä syöpänikin aika tavanomainen. Ja omaa juttuahan tässäkin tehtiin, joten keskiössä ei siis tälläkään kertaa ollut erikoisuuden tavoittelu. Käytännön ihminen kun monissa asioissa (omasta mielestäni) olen, ajattelin, että vaikken syövälle hiuksiani halua luovuttaakaan, niistä voisi jokin taho vielä mahdollisesti hyötyä. Nopealla etsinnällä löysin Little Princess Trust -yhdistyksen, joka valmistaa lahjoitetuista hiuksista peruukkeja omat hiuksensa menettäneille lapsille. Toimitus perille Britteihin hoituisi kätevästi Hiusextra Heinilän kautta. Tässä kohdassa alkoikin homma olla enää toteuttamista vaille valmis. Paitsi, että eihän minulla ollut hajuakaan, mistä jonkun kampaajan löytäisin. Viime vuosien aikana olin käynyt vain harvakseltaan tasoituttamassa ja värjäyttämässä hiuksiani (kasviväreillä tottakai, etten saisi syöpää ja jotta maailma pelastuisi), mutta minulla ei ollut mitään ajatusta siitä, missä tällainen leikkausoperaatio kannattaisi suorittaa. Onneksi tuon toisen leikkauksen kanssa ei itse tarvinnut tällaisia pähkäilyjä ja päätöksiä tehdä!

Anoppini vinkkasi omasta kampaajastaan A-Studion Anssista, ja kuin tilauksesta hänelle oli ilmestynyt peruutusaika nettiajanvaraukseen. Sinne siis. Toiveet pöytään ja kampaajan tuoliin istumaan. Kampaaja teki työtä käskettyä, ja suunnitteli vielä lennosta niskakuvioinninkin. Pienet, poispestävät tehostevärit vielä kuviota korostamaan ja siinä se oli! Uusi letti eikä lainkaan pskempi. Seuraavan haasteen heitän Anssille sitten, kun uusi tukka alkaa sänkenä jossain vaiheessa kasvaa. Uusia hiustatksoja odotellessa. Yllättävän nopeasti uusi look alkoi tuntua omalta. Tosin pienimuotoista ilman haromista saattoi seuraavina päivinä esiintyä, ja hiuspampulat eksyvät vielä edelleenkin silloin tällöin ranteeseen kannettaviksi.


Ennen. Hetkessä. Jälkeen.

Hiuspampuloista vielä yksi juttu tähän loppukevennykseksi. Tässä menneinä viikkoina olen järkevänä kuluttajana pääätynyt ostamaan itselleni mm. sampoota ja hoitoainetta sekä kasan hiuspampuloita vielä kampaajaa edeltävällä viikolla. Ihan tarpeeseen, kylläpä kyllä. Kuivasampoon sentään tajusin laittaa kaupassa käydessäni takaisin hyllyyn. Jälkimmäistä lukuunottamatta tajusin tilanteiden tolan aina vasta ostotapahtuman jälkeen. No, onpahan ainakin sitten jotain perintöä Esikolle. Muuta sen kummempaa maallista perintöä kun en vielä tähän ikään mennessä ole juuri tajunnut alkaa jälkikasvullemme kerätä. Karu tauti, karut läpät. Epäröijille vielä selvennykseksi, etten oikeasti ole ajatellut tästä vielä pitkään aikaan mihinkään poistua. Relax siis. Rinnalla millä hyvänsä.

Kommentit